Jump to content

Răzvan-

Members
 • Content Count

  207
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by Răzvan-


 1. În anul 1836 apar primele acţiuni concrete în domeniul muzeisticii din România. Deşi în secolul al XIX-lea existau mai multe colecţii particulare, abia în 1836, din iniţiativa pictorului Carol Valstein, este deschis primul muzeu cu scop declarat educativ. Muzeul a funcţionat în două săli ale Liceului Sfântul Sava din Bucureşti. În a doua jumătate a secolului XIX, prin efortul lui Alexandru Odobescu, ia fiinţă primul muzeu din România, în adevăratul sens al cuvântului, Muzeul Antichităţilor Naţionale.


 2. 10. Legenda spune că primul om care a apărut în Transilvania a fost un ungur. Şi că, după ce a descălecat de pe cal să bea apa, când s-a întors nu a mai găsit calul, ci numai un bileţel, pe care scria: "Mulţam' fain" !


 3. 8. Doi unguri merg la un restaurant românesc. - Două ouă mouă, zice primul. - Ve rog să scuzaţi prietenul meu, zice al doilea. Nu prea bine vorbeşte româneşte. Doi oi moi, ve rog!


 4. 7. Un ungur agaţă o prostituată în Gara de Nord şi o duce la el acasă. O dezbracă şi vede că era epilată peste tot. - Unde e peru’? întreaba mirat ungurul. - Hai sictir; la 50 de lei ora vrei să te învăţ şi geografie?!


 5. 6. Ajung doi unguri în Bucureşti. Fără nici un ban, foame mare, ce se gândeşte unul: - Hai să ne despărţim şi să cerşim, iar la sfârşitul zilei ne întâlnim să vedem cât a strâns fiecare... Zis şi facut! Se despart ei, pleacă fiecare unde crede de cuviinţă şi, pe înserat, se întalnesc după cum au stabilit. - Tu cât ai strâns? - 10 lei... - Şi cum ai facut? - Am fost într-un parc şi am scris pe un carton: «Nu am serviciu, am 3 copii de crescut, vă rog să mă ajutaţi!». Dar tu cât ai strâns? - 7.658 de lei. - Iooy!!! Dar cum ai făcut? - Am scris pe un carton: «Îmi lipseşte 1 leu să mă întorc în Ungaria».


 6. 5. La aniversarea a 20 de ani de căsătorie, un ungur cheamă la el o familie de prieteni români. La începutul mesei, gazda ţine un toast, încercând să vorbească româneşte cât mai corect: - Aş vre se molţomesc lui Dumnezeu pentru cei doizeci ani petrecoţi alături de soţia me... - Alături de soţia mea, îl corectează prietenul român. - Alături de soţia te numai de 4 ani.

×
×
 • Create New...